...

Internettleverandør i borettslag og sameie? Hvem bør man velge?

Valgfrihet er blitt mye mer populært

Det har tradisjonelt sett vært standard at internettleverandør i borettslag og sameie har hatt tv i bunn. De siste årene blitt stadig mer populært med valgfrihet. Dette i takt med at stadig færre ser på lineær tv. Flere benytter seg av diverse streaming tjenester. Kontraktene man skriver med nettleverandør i borettslag og sameier har ofte varighet på mange år. Det kan derfor være lurt å tenke på om man skal ha en avtale der alle beboerne skal betale for tv gjennom felleskostnadene i borettslaget eller sameiet. Streaming krever internett, så da kan det være en mulighet å heller velge en avtale som har internett i bunn.

Et spørsmål man derfor bør ta stilling til når man har ansvaret for å velge internettleverandør til borettslag eller sameier blir da: “Skal man i 2024 velge en internettleverandør hvor lineær tv må være i bunn i en avtale som går over mange år?”

Statistikk fra Norsk mediebarometer 2022 fra SSB viser at det kun er 54% som ser på lineær tv i løpet av en gjennomsnittsdag.

Hvilken internettleverandør bør man velge i borettslag eller sameie?

I borettslag og sameier kan det være lurt å velge den internettleverandøren som gir beboerne mulighet til å velge internett med hastighet tilpasset husstandens behov og eventuelle tv-kanaler om de ønsker det. Med andre ord en internettleverandør som tenker på hvilke løsninger sameiet eller borettslaget vil trenge i fremtiden. Det kan også være lurt å sjekke om man får fibernett eller coax/HFC.

Fibernett eller Coax/HFC?

Dagens coax nett omtales ofte som HFC. Det står for Hybrid Fiber Coax og betyr at man siste delen av nettet har coax(kobberbasert) nett. Den nye standarden på infrastuktur til internett i borettslag og sameie er å ha fibernett hele veien. Fibernett er den mest stabile løsningen, på grunn av at det hele veien frem til kundens modem er en glasstråd der informasjonen blir sendt via lys. I en coax nett sendes informasjonen via elektroniske signaler i en kobberbasert kabel. Noen nettleverandører i borettslag leverer kun fibernett, mens andre prøver å gjenbruke coaxnettet. Det kan derfor være lurt å stille nettleverandørene som kommer med tilbud til borettslaget eller sameiet om de leverer fibernett hele veien eller om de leverer coax. HFC nett, hybrid fiber coax, er ikke fibernett hele veien. Dersom stabilitet er viktig for beboerne så vil det være lurt å velge en tilbyder som tilbyr fibernett hele veien.

Internett i inngangspartiene

Når borettslaget eller sameiet skal velge mellom nettleverandørene så er det lurt å velge en internettleverandør som tenker fremover. Sjekk om de tilbyr dere et internettpunkt i hver oppgang. Dette viser at leverandøren følger med på digitaliseringen av borettslag og sameier. Stadig flere velger å digitalisere oppgangene i borettslag og sameier. Dette med for eksempel digital informasjonsskjerm fra Styretavla, digitale postkasseskilt, digitale ringetablåer, overvåkningskameraer etc. Ved å tilby deres borettslag eller sameie dette viser internettleverandøren at de henger med i tiden. Det viser også at de skjønner hvilke behov dere kan få fremover. Dersom man er i en forhandling med en internettleverandør som ikke selv har tilbudt en løsning som inkluderer internett i inngangspartiene, så er det lurt å be dem inkludere dette.

Dersom ditt borettslag eller sameie er i en situasjon der deres nåværende internettleverandør ikke kan eller ikke vil legge opp internett i oppgangene. Så kan du fylle ut skjemaet på Bredbåndvelgeren.no. Da kan de sette deg i kontakt med en internettleverandør som henger med i tiden når det kommer til digitalisering av borettslaget eller sameiet, også inngangspartiene. Styretavla har erfaring med internettleverandører som er klare over fremtidens løsninger. Alternativet er at borettslaget eller sameiet må sette opp mobilnett om de ønsker å kunne få fremtidens digitale løsninger. En kablet tilkobling til oppgangen vil være det mest stabile.

Hvilken nettleverandør bør man velge i borettslag eller sameie?

Den nettleverandøren som tilbyr fibernett hele veien, samt legger opp internett i hvert inngangsparti slik at borettslaget eller sameiet kan benytte seg av digitale tjenester uten å måtte ha 4G eller 5G nett i tillegg til det kablede nettverket.

Få Styretavla med leasingavtale fra kun 399 kr pr mnd. Komplett med:

Kontakt oss

Fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt.

Interessert i å investere i Styretavla AS?

Send inn skjema nedenfor så tar vi kontakt.

Få internett i oppgangen

Vi prøver så godt vi kan å fikse en god deal til dere